ویتامین c

فهرست مطالب

ویتامین c

ویتامین C چیست؟

ویتامین C ، که به اسید اسکوربیک نیز معروف است ، یک‌ویتامین محلول درآب است که به طور طبیعی دربرخی غذاها وجود دارد ، به غذاهای دیگر اضافه می شود و به عنوان مکمل غذایی دردسترس است. انسانها بر خلاف اکثر حیوانات قادر به سنتز درون بدن ویتامین C نیستند ، بنابراین این یک جزء ضروری رژیم غذایی است.

ویتامین C  برای بیوسنتز کلاژن ، ال کارنیتین و برخی ازانتقال دهنده های عصبی مورد نیاز است. همچنین در متابولیسم پروتئین نقش دارد  کلاژن یکی ازاجزای ضروری بافت همبند است که نقش مهمی درترمیم زخم ایفا می کند. ویتامین C  یک آنتی اکسیدان فیزیولوژیکی مهم است و نشان داده شده است که دیگر آنتی اکسیدان ها را دربدن ازجمله آلفا توکوفرول (ویتامین E) احیا می کند.

ویتامین C

یک ماده مغذی ضروری است که نقش های متعددی دربدن شما دارد که یک آنتی اکسیدان قوی است. یعنی می تواند ترکیبات ناپایدار دربدن شما را خنثی کرده و به جلوگیری یا معکوس آسیب سلولی ناشی ازاین ترکیبات کمک کند.

همچنین درتعدادی ازفرآیندهای بیوشیمیایی دخیل است که بسیاری ازآنها مربوط به سلامت سیستم ایمنی بدن است. مقدار روزانه‌ویتامین C 90 میلی گرم درروز است ، اما زنان شیرده 30 میلی گرم اضافی و افراد سیگاری 35 میلی گرم اضافی درروز نیاز دارند.

برآوردن نیازهای ویتامین C ازطریق رژیم غذایی به شرطی که انواع میوه و سبزیجات بخورید بسیار آسان است. به عنوان مثال ، یک پرتقال متوسط 77 درصد مقدار روزانه و 1 فنجان (160 گرم) کلم بروکلی پخته 112٪ مقدار روزانه را تأمین می کند.

 

ویتامین C

قرص جویدنی ویتامین C

قرص جویدنی ویتامین C

با وجود مکمل های ویتامین C میتوان از آنها به جای میوه و مواد طبیعی استفاده کرد. یکی از بهترین مکمل های غذایی موجود قرص جویدنی ویتامین C دیسان میباشد که هر کدام از این قرص ها به تنهایی 500 میلی گرم ویتامین C  در خود دارد.

بنابر این شما میتوانید با تقویت سیستم ایمنی بدن خود با استفاده از این قرص های جویدنی، در هنگام مقابله و مبارزه با بیماری کرونا یا همان COVID-19 عملکرد بهتری از بدن خود ببینید.

 

ویتامین C از چه طریقی جذب می شود ؟

جذب ویتامین C ازطریق روده توسط حداقل یک ناقل فعال وابسته به دوز خاص تنظیم می شود. سلولهاویتامین C را ازطریق دومین پروتئین انتقال دهنده تجمع می دهند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که ویتامین C اکسید شده یا اسید دهیدرواسکوربیک ازطریق برخی ازحمل کننده های گلوکز تسهیل شده وارد سلول ها می شود.

سپس به صورت داخلی به اسید اسکوربیک کاهش می یابد.اهمیت فیزیولوژیکی جذب اسید دهیدرواسکوربیک و سهم آن دراقتصاد کلی‌ویتامین C ناشناخته است.

پژوهشگران در مورد ویتامین C چه میگویند ؟

تحقیقات درحال بررسی این است که آیا‌ویتامین C با محدود کردن اثرات مخرب رادیکال های آزاد ازطریق فعالیت آنتی اکسیدانی ، می تواند ازبروز برخی سرطان ها ، بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری هایی که استرس اکسیداتیو درآنها نقش اساسی دارد جلوگیری یا به تاخیر اندازد.

علاوه بر عملکردهای بیوسنتزی و آنتی اکسیدانی ، نقش مهمی درعملکرد سیستم ایمنی بدن دارد  و جذب آهن غیرهیمه  ، شکل آهن موجود درغذاهای گیاهی را بهبود می بخشد.دریافت ناکافی ویتامین C باعث بیماری اسکوربوت می شود که با خستگی یا بی حالی ، ضعف گسترده بافت همبند و شکنندگی مویرگی مشخص می شود.

ویتامین C ازدیدگاهی دیگر :

 

خوراکی غلظت بافت و پلاسما را تولید می کند که بدن به شدت آن را کنترل می کند. تقریباً 70 تا 90 درصد‌vitamin c با مصرف متوسط 30-180 میلی گرم درروز جذب می شود. با این حال ، دردوزهای بالاتر از 1 گرم درروز ، جذب به کمتراز 50 falls کاهش می یابد و جذب می شود ، اسید اسکوربیک غیر متابولیزه ازطریق ادرار دفع می شود.

نتایج مطالعات فارماکوکینتیک نشان می دهد که دوزهای خوراکی 1.25 گرم درروز اسید اسکوربیک میانگین غلظت ویتامین C پلاسما را 135 میکرومول درلیتر تولید می کنند که تقریباً دو برابر بیشتر از میزان مصرف 200 تا 300 میلی گرم اسید اسکوربیک درروز ازویتامین C است.

غذاهای غنی  مدل سازی فارماکوکینتیک پیش بینی می کند که حتی دوزهای بالای 3 گرم اسید اسکوربیک هر 4 ساعت ، حداکثر غلظت پلاسما را تنها 220 میکرومول درلیتر تولید می کند. محتوای کل ویتامین C دربدن از300 میلی گرم (دراسکوربوت نزدیک) تا حدود 2 گرم متغیر است.

سطوح بالای vitamin c (غلظت میلی مولار) درسلول ها و بافت ها حفظ می شود و درلکوسیت ها (گلبول های سفید خون) ، چشم ها ، غدد فوق کلیوی ، غده هیپوفیز و مغز بیشترین میزان را دارد. سطوح نسبتاً کمی ازvitamin c (غلظت ریزمولار) درمایعات خارج سلولی مانند پلاسما ، گلبول های قرمز و بزاق یافت می شود.

میزان مصرف ویتامین C چگونه باید باشد ؟

میزان مصرف ویتامین c

توصیه های دریافت vitamin c و سایر مواد مغذی دردریافت های مرجع رژیم غذایی (DRIs) ارائه شده توسط هیئت غذا و تغذیه (FNB) درموسسه پزشکی (IOM) آکادمی های ملی (آکادمی ملی علوم سابق) ارائه شده است به DRI اصطلاح عمومی مجموعه ای ازمقادیر مرجع است که برای برنامه ریزی و ارزیابی مصرف مواد مغذی افراد سالم استفاده می شود.

این مقادیر ، که بر اساس سن و جنسیت متفاوت است عبارتند از:

  • میزان مجاز رژیم غذایی توصیه شده (RDA): متوسط میزان مصرف روزانه برای برآوردن نیازهای مغذی تقریباً همه (97 تا 98 درصد) افراد سالم. اغلب برای برنامه ریزی رژیم های غذایی مناسب برای افراد استفاده می شود.
  • مصرف مناسب (AI): مصرف دراین سطح برای اطمینان ازکفایت تغذیه ای فرض می شود. زمانی ثابت می شود که شواهد برای توسعه RDA کافی نیست.
  • برآورد میانگین مورد نیاز (EAR): متوسط میزان مصرف روزانه برآورد شده که نیازهای 50٪ افراد سالم را برآورده می کند. معمولاً برای ارزیابی میزان مصرف مواد مغذی گروهی ازافراد و برنامه ریزی رژیم های غذایی مناسب برای آنها استفاده می شود. همچنین می تواند برای ارزیابی میزان دریافت مواد مغذی افراد مورد استفاده قرار گیرد.
  • سطح قابل تحمل مصرف بالا (UL): حداکثر مصرف روزانه بعید است که عوارض جانبی منفی برای سلامتی ایجاد کند.

RDA برای vitamin c بر اساس عملکردهای فیزیولوژیکی و آنتی اکسیدانی آن درگلبول های سفید خون است و بسیار بیشتر ازمقدار مورد نیاز برای محافظت دربرابر کمبود است  برای نوزادان ازبدو تولد تا 12 ماهگی ، FNB یک هوش مصنوعی برای ویتامین C ایجاد کرد که معادل مصرف متوسط vitamin c درنوزادان سالم و شیرده است.

در چه غذاهایی ویتامین C وجود دارد ؟

منابع غذایی ویتامین c

میوه ها و سبزیجات بهترین منابع ویتامین C هستند. مرکبات ، گوجه فرنگی و آب گوجه فرنگی و سیب زمینی از عوامل اصلی ویتامین C دررژیم غذایی آمریکایی هستند. سایر منابع غذایی خوب شامل فلفل قرمز و سبز ، کیوی ، کلم بروکلی ، توت فرنگی ، جوانه بروکسل و طالبی است.

اگرچه  به طور طبیعی درغلات وجود ندارد ، اما به برخی غلات غنی شده صبحانه اضافه می شود.
محتوای‌ vitamin c غذا ممکن است با نگهداری طولانی مدت و پخت کاهش یابد زیرا اسید اسکوربیک محلول درآب است و دراثر حرارت ازبین می رود. بخارپز یا مایکروویو ممکن است تلفات پخت را کاهش دهد.

خوشبختانه بسیاری ازبهترین منابع غذایی‌ ویتامین C مانند میوه ها و سبزیجات معمولاً به صورت خام مصرف می شوند.
مصرف پنج وعده میوه و سبزیجات درروز می تواند بیش از200 میلی گرم ویتامین C را تأمین کند.

کمبود ویتامین C باعث چه علائمی میشود ؟

کمبود ویتامین C

کمبود شدید vitamin c منجر به اسکوربوت می شود. زمانبندی ایجاد اسکوربوت بسته به ذخایر‌ در بدن متفاوت است ، اما علائم می توانند در عرض 1 ماه ازمصرف کم یا عدم مصرف ویتامین C (زیر 10 میلی گرم در روز) ظاهر شوند. علائم اولیه می تواند شامل خستگی (احتمالاً نتیجه اختلال در بیوسنتز کارنیتین) ، ضعف و التهاب لثه باشد.

با پیشرفت کمبود ویتامین C ، سنتز کلاژن مختل می شود و بافت های همبند ضعیف می شوند و باعث پتشی ، اکیموز ، پورپورا ، درد مفاصل ، ترمیم ضعیف زخم ، هایپرکراتوز و موهای چوب پنبه ای می شوند. علائم اضافی اسکوربوت شامل افسردگی و تورم ، خونریزی لثه و شل شدن یا ازدست دادن دندان ها به دلیل شکنندگی بافت و مویرگ است.

کم خونی فقر آهن نیز می تواند به دلیل افزایش خونریزی و کاهش جذب آهن غیرهمی ناشی ازمصرف کم ویتامین C رخ دهد.
در کودکان ، بیماری استخوانی می تواند وجود داشته باشد. بدون درمان ، اسکوربوت کشنده است. امروزه کمبود‌ویتامین C و اسکوربوت در کشورهای توسعه یافته نادر است.

علائم کمبود آشکار تنها در صورتی رخ می دهد که مصرف ویتامین C به مدت تقریباً چند هفته به کمتراز 10 میلی گرم در روز برسد. کمبود ویتامین C در کشورهای توسعه یافته غیر معمول است اما هنوز هم در افرادی با تنوع غذایی محدود ممکن است رخ دهد.

چه کسانی در معرض کمبود ویتامین C هستند ؟

افراد در معرض کمبود ویتامین C

افراد سیگاری و “سیگاری های منفعل”

مطالعات به طور مداوم نشان می دهد که افراد سیگاری سطوح پلاسما و گلبول سفید کمتری نسبت به افراد غیرسیگاری دارند ، تا حدی به دلیل افزایش استرس اکسیداتیو. به همین دلیل ، موسسه IOM به این نتیجه رسید که افراد سیگاری روزانه 35 میلی گرم بیشتراز افراد غیرسیگاری به‌ویتامین C نیاز دارند. قرار گرفتن درمعرض دود سیگار سطح vitamin c را نیز کاهش می دهد.

اگرچه IOM نتوانست نیاز خاصی به vitamin c برای افراد غیرسیگاری که به طور مرتب درمعرض دود سیگار قرار دارند تعیین کند ، اما این افراد باید اطمینان حاصل کنند که‌از RDA برای ویتامین C برخوردار هستند.

نوزادانی که از شیر تبخیر شده یا جوشانده تغذیه می کردند.

اکثر نوزادان درکشورهای توسعه یافته ازشیر مادر و/یا شیر خشک تغذیه می کنند که هر دو مقدار کافی‌ vitamin c را تامین می کنند. به دلایل زیادی ، تغذیه شیرخواران بخار شده یا پخته شده ازشیر گاو توصیه نمی شود.

این عمل می تواند باعث کمبود ویتامین C شود زیرا شیر گاو به طور طبیعی ویتامین C بسیار کمی دارد و گرما می تواند vitamin c را ازبین ببرد.

افرادی که تنوع غذایی محدودی دارند

 
اگرچه میوه ها و سبزیجات بهترین منابع ویتامین C هستند ، بسیاری ازغذاهای دیگر دارای مقادیر کمی ازاین ماده مغذی هستند. بنابراین ، ازطریق رژیم غذایی متنوع ، اکثر مردم باید بتوانندویتامین C را دریافت کرده یا حداقل به اندازه کافی برای جلوگیری ازاسکوربوت به دست آورند.

افرادی که تنوع غذایی محدودی دارند – ازجمله برخی افراد مسن و بی بضاعت که غذای خود را تهیه می کنند.
افرادی که ازالکل یا مواد مخدر سوء استفاده می کنند ؛ علاقه مندان به غذا ؛ افراد مبتلا به بیماری های روانی ؛ و گاهی اوقات ، کودکان-ممکن است ویتامین C کافی دریافت نکنند.

افراد مبتلا به سوء جذب و برخی بیماریهای مزمن

برخی شرایط پزشکی می تواند جذب ویتامین C را کاهش داده و/یا مقدار مورد نیاز بدن را افزایش دهد.
افراد مبتلا به سوء جذب شدید یا کاکسیکسی روده و برخی ازبیماران سرطانی ممکن است درمعرض افزایش کمبود ویتامین C باشند. غلظت کم ویتامین C همچنین می تواند دربیماران مبتلا به بیماری کلیوی درمرحله نهایی تحت همودیالیز مزمن رخ دهد .

vitamin c و سلامتی

ویتامین C و سلامتی

با توجه به عملکرد آنتی اکسیدانی و نقش آن درعملکرد سیستم ایمنی ، vitamin c به عنوان ابزاری برای پیشگیری و/یا درمان بسیاری ازبیماری ها معرفی شده است. این بخش بر چهار بیماری و اختلال که vitamin c درآنها نقش دارد ، تمرکز می کنند. سرطان (شامل پیشگیری و درمان) ، بیماری های قلبی عروقی ، دژنراسیون ماکولا (AMD) و آب مروارید و سرماخوردگی.

آیا درمان سرطان با ویتامین C امکان پذیر است؟

آیا مکملvitamin c  و سایر آنتی اکسیدان ها ممکن است با شیمی درمانی و/یا تابش تداخل داشته باشند.
بنابراین ، افرادی که تحت این روش ها قرار می گیرند ، باید قبل ازمصرف vitamin c یا سایر مکمل های آنتی اکسیدانی ، به ویژه در دوزهای بالا ، با متخصص سرطان خود مشورت کنند.

ویتامین C و بیماری قلب و عروقی

ویتامین C و بیماری قلبی

شواهد بسیاری ازمطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهد که مصرف زیاد میوه و سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ارتباط دارد. این ارتباط ممکن است تا حدی به محتوای آنتی اکسیدانی این غذاها نسبت داده شود زیرا آسیب اکسیداتیو ، ازجمله اصلاح اکسیداتیو لیپوپروتئین های با چگالی پایین ، عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی است.

علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی ، ویتامین C باعث کاهش چسبندگی مونوسیت ها به اندوتلیوم ، بهبود تولید اکسید نیتریک وابسته به اندوتلیوم و گشاد شدن عروق و کاهش آپوپتوز سلولهای عضلات صاف عروقی می شود که ازبی ثباتی پلاک در تصلب شرایین جلوگیری می کند.

با این حال ، دریافت  ازرژیم غذایی به تنهایی ارتباط قابل توجهی نشان نداد ، و این نشان می دهد که مصرف کنندگان مکمل  ممکن است درمعرض خطر کمتری برای بیماری عروق کرونر قلب قرار داشته باشند. یک مطالعه بسیار کوچکتر نشان داد که زنان یائسه مبتلا به دیابت که حداقل 300 میلی گرم درروز ازمکمل ها استفاده کرده اند ، مرگ و میر بیماری های قلبی عروقی را افزایش داده اند.

ویتامین C و سرماخوردگی

استفاده پیشگیرانه‌از ویتامین C خطر ابتلا به سرماخوردگی را درجمعیت عمومی کاهش نمی دهد. با این حال ، در آزمایشاتی که شامل دوندگان ماراتن ، اسکی بازان و سربازان درمعرض تمرینات شدید بدنی و/یا محیط های سرد بود ، استفاده پیشگیرانه از ویتامین C دردوزهای 250 میلی گرم درروز تا 1 گرم درروز ، میزان سرماخوردگی را تا 50 درصد کاهش داد.

در جمعیت عمومی ، استفاده ازش پیشگیرانه مدت زمان سرماخوردگی را دربزرگسالان 8 درصد و درکودکان 14 درصد کاهش می دهد. هنگامی که بعد ازشروع علائم سرماخوردگی مصرف می شود ، ویتامین این بر مدت یا شدت علائم سرماخوردگی تأثیر نمی گذارد.

خطرات سلامتی ناشی از مصرف بیش از حد ویتامین c

مصرف بیش از حد ویتامین C

vitamin c سمیت کمی دارد و اعتقاد بر این نیست که درمصرف زیاد عوارض جانبی جدی ایجاد می کند شایع ترین شکایات عبارتند ازاسهال ، تهوع ، گرفتگی شکم و سایر اختلالات گوارشی به دلیل اثر اسمزی ویتامین C جذب نشده دردستگاه گوارش. درزنان یائسه مبتلا به دیابت که درمطالعه سلامت زنان آیووا شرکت کردند ، دریافت مکمل (اما بدون رژیم غذایی) ویتامین c(حداقل 300 میلی گرم در روز) به طور قابل توجهی با افزایش خطر مرگ و میر بیماری های قلبی عروقی مرتبط بود.

مکانیسم این تأثیر ، در صورت واقعی بودن ، مشخص نیست و این یافته اززیر گروهی ازبیماران در یک مطالعه اپیدمیولوژیک است. چنین ارتباطی در هیچ مطالعه اپیدمیولوژیکی دیگری مشاهده نشده است ، بنابراین اهمیت این یافته نامشخص است.
مصرف زیاد vitamin c همچنین می تواند اگزالات ادراری و دفع اسید اوریک را افزایش دهد ، که می تواند درتشکیل سنگ کلیه به ویژه در افراد مبتلا به اختلالات کلیوی نقش داشته باشد.

آیا ویتامین c بر درمان کرونا موثر است؟

ممکن است این روزها متوجه قسمت ویتامین C در راهرو مکمل شده باشید یا ادعاهایی را در رسانه های اجتماعی مبنی بر اینکه می تواند به COVID-19 کمک کند دیده باشید.

در حالی که پزشکان و محققان در حال بررسی تأثیر دوز بالای ویتامین C وریدی  بر کروناویروس جدید هستند ، هیچ مکملی ، ازجمله ویتامین C ، نمی تواند ازCOVID-19 جلوگیری یا درمان کند.

این مقاله بررسی می کند که ویتامین C چیست ، چگونه بر ایمنی تأثیر می گذارد ، چگونه در درمان بیمارستان برای درمان COVID-19 مورد آزمایش قرار می گیرد و آیا مصرف مکمل خوراکی مفید است.

ویتامین c چگونه بر ایمنی تأثیر می گذارد؟

  1. ویتامین C به طرق مختلف بر سلامت سیستم ایمنی شما تأثیر می گذارد. فعالیت آنتی اکسیدانی آن می تواند التهاب را کاهش دهد ، که ممکن است به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شما کمک کند.
  2.   همچنین با افزایش تولید کلاژن ، پوست شما را سالم نگه می دارد و به پوست کمک می کند تا مانع ازعملکرد ترکیبات مضر در بدن شما شود. ویتامین C موجود در پوست نیز می تواند باعث بهبود زخم شود.
  3. این ویتامین‌همچنین فعالیت فاگوسیت ها را افزایش می دهد ، سلول های ایمنی که می توانند باکتری های مضر و سایر ذرات را ببلعد. علاوه بر این ، باعث رشد و گسترش لنفوسیت ها می شود ، نوعی سلول ایمنی که آنتی بادی های گردش خون شما را افزایش می دهد ، پروتئین هایی که می توانند به مواد خارجی یا مضر در خون شما حمله کنند.

 

در مطالعاتی که در مورد اثربخشی آن در برابر ویروس هایی که باعث سرماخوردگی می شوند ، وجود دارد ، به نظر نمی رسد که  احتمال سرماخوردگی شما را کاهش دهد – اما ممکن است به شما کمک کند تا سریعتراز سرماخوردگی عبور کرده و علائم را شدیدتر کنید.

با این حال ، این دوزها بسیار بالاتر از مقدار روزانه بود و تحقیقات کافی برای حمایت ازاستفاده ازدوز بالای ویتامین C برای التهاب ریه در حال حاضر وجود ندارد. شما نباید دوزهای بالایی ازمکمل های ویتامین C – حتی به صورت خوراکی – مصرف کنید زیرا می توانند عوارضی مانند اسهال ایجاد کنند

vitamin c و COVID-19

ویتامین C و COVID-19

در مقاله ای که در مجله چینی بیماریهای عفونی منتشر شد ، انجمن پزشکی شانگهای استفاده ازدوز بالای ویتامین C را به عنوان درمانی برای بیماران بستری مبتلا به COVID-19 تایید کرد.

دوزهای بزرگتر ازمقدار روزانه توصیه می شود که ازطریق وریدی برای بهبود عملکرد ریه تجویز شود ، که ممکن است به بیمار کمک کند ازتهویه مکانیکی یا پشتیبانی زندگی جلوگیری کند.

علاوه بر این ، یک بررسی در سال 2019 نشان داد که هر دو درمان خوراکی و وریدی با دوز بالای ویتامین C ممکن است به افراد بستری در بخش مراقبت های ویژه (ICU) برای بیماری های مهم کمک کنند تا مدت اقامت ICU را 8% کاهش دهند و مدت زمان تنفس مکانیکی را 18.2% کاهش دهند.

محققان چینی همچنین یک کارآزمایی بالینی برای مطالعه بیشتر اثربخشی ویتامین C وریدی در افراد بستری در بیمارستان مبتلا به COVID-19 ثبت کرده اند (14).

با این حال ، مهم است که توجه داشته باشید که هنوز بخشی استاندارد ازبرنامه درمان COVID-19 نیست زیرا شواهد هنوز فاقد است

اگرچه دوز بالای ویتامین C وریدی در حال حاضر آزمایش می شود تا ببیند آیا می تواند عملکرد ریه را در افراد مبتلا به COVID-19 بهبود بخشد یا خیر ، اما هیچ شواهدی نشان نمی دهد که دوزهای بالای مکمل های خوراکی می تواند به بیماری کمک کند. در حقیقت ، آنها می توانند عوارضی مانند اسهال ایجاد کنند

در حال حاضر ، هیچ مدرکیاز استفاده از مکمل های خوراکی  برای جلوگیری ازCOVID-19 حمایت نمی کند.

ممکن است به کوتاه شدن مدت و شدت سرماخوردگی ناشی ازویروس های دیگر کمک کند ، اما این تضمینی نیست که تأثیر مشابهی روی ویروس کرونا ایجاد کننده COVID-19 داشته باشد.

علاوه بر این ، ویتامین c یک ویتامین‌محلول در آب است. در آب حل می شود ، به این معنی که مقادیر اضافی در بدن شما ذخیره نمی شود بلکه در عوض ازطریق ادرار شما دفع می شود. مصرف بیشتر به این معنی نیست که بدن شما جذب بیشتری می کند

مکمل های ویتامین c با دوز بالا حتی ممکن است باعث اسهال شوند ، زیرا می توانند به بدن شما سیگنال بدهند که آب را از سلول ها خارج کرده و وارد دستگاه گوارش کند.

علاوه بر این ، اگرچه دوز بالای ویتامین cبرای درمان COVID-19 امیدوار کننده به نظر می رسد ، این دوزها به طور استثنایی زیاد بوده و ازطریق وریدی تجویز می شود-که به صورت خوراکی مصرف نمی شود. علاوه بر این ، این دارو فقط در مواردی که به حدی شدید باشد که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد ، تجویز شد.

بهترین انتخاب شما این است که رژیم غذایی سرشاراز انواع میوه ها و سبزیجات داشته باشید که به طور طبیعی تمام‌ مورد نیاز یک فرد سالم – به همراه بسیاری ازمواد مغذی دیگر و آنتی اکسیدان ها را تأمین می کند.

انتخاب مکمل

انتخاب مکمل ویتامین C

اگر شما مكمل ویتامین C را انتخاب می كنید ، مهم است كه یكی ازكیفیت بالا را انتخاب كنید و دوز مناسب را مصرف كنید.

در حالی که مکمل ها توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تنظیم می شوند ، اما ازنظر استانداردهای ایمنی مشابه داروها نیستند. بنابراین ، خرید مکمل ها ازشرکت های معتبر بسیار مهم است.

علاوه بر این حدنهایی برای میزان که اکثر مردم می توانند روزانه بدون اثرات منفی مصرف کنند – 2000 میلی گرم است

اکثر مکمل های ویتامین c دوز روزانه از250 تا 1000 میلی گرم را ارائه می دهند ، بنابر این بسیار مراقب باشید و حتما بسته بندی را بخوانید و فقط دوز توصیه شده را مصرف کنید تا ازعوارض جلوگیری کنید.

همچنین ممکن است با شیمی درمانی ، پرتودرمانی یا داروهای کاهش کلسترول تداخل داشته باشد.

گفته می شود ، هنگامی که در محیط های بالینی برای درمان بیماران مبتلا به بیماری شدید استفاده می شود ، دوزهای بسیار بالای ویتامین C بی خطر هستند و با عوارض جانبی قابل توجهی همراه نیستند.

اگر در مورد مکمل های ویتامین C نگرانی دارید ، قبل ازافزودن آن به برنامه معمول خود ، باید با پزشک خود مشورت کنید.

تامین vitamin c بدن

هرچند که تحقیقات انجام شده هیچ نشانه ای ازتاثیر vitamin c بر پیشگیری ازکرونا نشان نمیدهد، اما ازاین ماده میتوان به عنوان وسیله ای برای بهبود شرایط فرد مبتلا استفاده کرد.

بنابر این باید منابع غذایی که دارای ویتامین C هستند را شناسایی کرد. در ادامه برخی ازآنها را نام میبریم:

  • فلفل‌های چیلی
  • فلفل سبز
  • فلفل دلمه‌ای زرد
  • آویشن
  • جعفری تازه
  • اسفناج
  • کیوی
  • کلم بروکلی
  • لیمو
  • توت فرنگی
  • پرتقال

در میان موارد گفته شده فلفل سبز با 109 میلی گرم از ویتامین C بالاترین میزان از این ماده را در خود دارد. اما افراد ممکن است از استفاده از این مواد غذایی پرهیز کنند و یا با مذاق آنها سازگار نباشد. پس آیا راه جایگزینی وجود دارد؟