جینسینگ چیست؟
جینسینگ گیاهیاست. انواع مختلف ریشه جینسینگ قرن هابه عنوان درمان درآسیا و آمریکای شمالی مورد استفاده قرار گرفتهاست. جینسینگ یکی ازمحبوب ترین داروهای گیاهی درجهاناست.
مزایای سلامتی جینسینگ
جینسینگ چیست؟ دو نوع اصلی جنسینگ وجود دارد: Ginseng آسیایی یا کره ای (Panax ginseng) و جینسینگ آمریکایی (Panax quinquefolius). مطالعات نشان دادهاستکه انواع مختلف مزایای متفاوتی دارند. درطب سنتی چینی ، جینسینگ آمریکایی نسبتبه انواع آسیایی کمتر محرک تلقی میشود. اگرچه بسیاری ازگیاهان دیگر جینسینگ نامیده میشوند – مانند eleuthero یا جینسینگ سیبری – اما حاوی ماده فعال جینسنوزیدها نیستند.
جینسینگ بهطور سنتی برای تعدادی ازبیماری ها استفاده میشود. با این حال ، مزایای آن برای اکثر آنهابه طور جدی مورد بررسی قرار نگرفتهاست. این شامل:
ایمنی ایجاد کنید. برخی مطالعات نشان داده اندکه جینسینگ ممکناست سیستم ایمنی بدن شمارا تقویت کند. شواهدی وجود داردکه نشان میدهد یک نوع خاص عصاره جینسینگ آمریکایی ممکناست تعداد و شدت سرماخوردگیرا دربزرگسالان کاهش دهد. قند خون راتنظیم کنید. چندین مطالعه روی مردم نیز نشان دادهاستکه جینسینگ ممکناست سطح قند خون راکاهش دهد.
بهبود تمرکز برخی ازشواهد اولیه وجود داردکه نشان میدهد جینسینگ میتواند باعث افزایش کوتاه مدت تمرکز و یادگیری شود. برخی ازمطالعات عملکرد ذهنی ، Ginseng رابا عصاره برگ درخت جینکو ترکیب کرده اند ، یکی دیگر ازداروهای سنتیکه بهزوال عقل کمک میکند. درحالیکه این مطالعات جذاب هستند ، بسیاری ازکارشناسان احساس میکنندکه ما بهشواهد بیشتری نیاز داریم.
جینسینگ همچنین بهعنوان راهی برای بهبود خلق و خو و افزایش استقامت و همچنین درمان مورد مطالعه قرار گرفتهاست:
- سرطان
- بیماری قلبی
- خستگی
- اختلال درنعوظ
- هپاتیت C
- فشار خون بالا
- علائم یائسگی
درحالیکه برخی ازاین کاربردها امیدوار کننده هستند ، شواهد قطعی نیستند.
مقدار مصرف جینسینگ
دوزهای استاندارد جینسینگ برای هیچ بیماری مشخص نشدهاست. مواد با کیفیت و فعال موجود درمکمل ها ممکناست از سازنده ای بهسازنده دیگر متفاوت باشد. این امر تعیین دوز استاندارد رادشوار میکند.
همیشه جینسینگ راازیک شرکت معتبر خریداری کنید. ازآنجاکه این ریشه گراناست ، این خطر وجود داردکه تولیدکنندگان نامعتبر جینسینگ رابا چیزهای دیگریکه دربطری اضافه شده یا کمتر ازآنچه دربطری تبلیغ شدهاست ، بفروشند.
استفاده از Ginseng
میتوانید جینسینگ رابهعنوان مکملغذایی بهشکل چای ، گیاهان خشک شده ، پودر یا کپسول دریافت کنید. همچنین میتوان ازاین ماده بهشکل دمنوش نیز استفاده کرد. نکته جالب نیز ایناستکه میتوان آدامس این محصول رانیز یافت و ازآن استفاده کرد. دیگر روش بهکار گیری آن پخت با سوپاست.
جینسینگ در غذا
هیچ منبع غذایی طبیعی جینسینگ وجود ندارد. گاهی جینسینگ بهنوشیدنی ها و غذاهای انرژی زا اضافه میشود. جینسینگ خود ریشه گیاهی استو درماده غذایی دیگری یافت نمیشود. بنابر این باید ازخود این گیاه استفاده کرد تا خواص آن جذب بدن شود.
خطرات Ginseng
- اثرات جانبی. عوارض جانبی بهطور کلی خفیفاست. گزارش شدهاستکه باعث عصبی شدن و بی خوابی میشود. استفاده طولانی مدت یا دوزهای زیاد ممکناست منجر بهسردرد ، سرگیجه ، ناراحتی معده و علائم دیگر شود. زنانیکه بهطور مرتب ازGinseng استفاده میکنند ممکن است تغییرات قاعدگی راتجربه کنند. همچنین گزارش هایی ازواکنش های آلرژیک بهGinseng گزارش شده است.
- فعل و انفعالات. درصورت مصرف هرگونه دارو بدون مشورت با Ginseng استفاده نکنید. این امر بهویژه درصورت مصرف داروهای دیابت صادق است ، زیرا Ginseng ممکناست بر سطح قند خون تأثیر بگذارد. همچنین میتواند با وارفارین و برخی ازداروهای ضد افسردگی تداخل داشته باشد. کافئین ممکناست اثرات محرک جنسینگ راتقویت کند.
- خطرات. برای جلوگیری ازعوارض جانبی ، برخی ازکارشناسان پیشنهاد میکنندکه نباید بیش از3 ماه – یا گاهی اوقات فقط چند هفته – ازآن استفاده کنید.
با توجه بهفقدان شواهد درمورد ایمنی آن ، Ginseng برای کودکان یا زنان باردار یا شیرده توصیه نمی شود.
Ginsengقرن ها درطب سنتی چینی استفاده میشدهاست. بسته بهمدت رشد ، این گیاه کوتاه رشد و کوتاه با ریشه های گوشتی رامیتوان بهسه طریق طبقه بندی کرد: تازه ، سفید یا قرمز.
Ginseng تازه قبل از4 سال برداشت میشود ، درحالیکه Ginseng سفید بین 4-6 سال و Ginsengقرمز بعد از6 سال یا بیشتر برداشت میشود.
انواع زیادی ازاین گیاه وجود دارد ، اما محبوب ترین آنها Ginseng آمریکایی (Panax quinquefolius) و جینسینگ آسیایی (Panax ginseng)است.
Ginseng آمریکایی و آسیایی ازنظر غلظت ترکیبات فعال و اثرات آن بر بدن متفاوتاست. اعتقاد بر این استکه Ginseng آمریکایی بهعنوان یک عامل آرامش بخش عمل میکند ، درحالیکه انواع آسیایی دارای اثر نیرو بخشی هستند .
Ginseng حاوی دو ترکیب مهماست: جینسنوزیدها و گینتونین. این ترکیباتمکمل یکدیگر برای ارائه مزایای سلامتی هستند
فواید جینسینگ
-
آنتی اکسیدان قویکه ممکناست التهاب راکاهش دهد:
- Ginseng دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی مفیدیاست. برخی ازمطالعات لوله آزمایش نشان داده استکه عصاره های Ginseng و ترکیبات جینسنوزید میتوانند التهاب رامهار کرده و ظرفیت آنتی اکسیدانی رادرسلول ها افزایش دهند. بهعنوان مثال ، یک مطالعه روی لوله آزمایش نشان داد کهعصاره جینسینگ قرمز کره ای باعث کاهش التهاب و بهبود فعالیت آنتی اکسیدانی سلول های پوستی افراد مبتلا به اگزما میشود .
-
ممکناست برای عملکرد مغز مفید باشد:
- Ginseng میتواندبه بهبود عملکردهای مغزی مانند حافظه ، رفتار و خلق و خوی کمک کند . برخی ازمطالعات آزمایشگاهی و حیوانات نشان میدهدکه اجزای موجود درجینسینگ ، مانند جینسنوزیدها و ترکیب K ، میتوانند ازمغز دربرابر آسیب ناشی ازرادیکال های آزاد محافظت کنند. یک مطالعه روی 30 فرد سالم انجام شد کهروزانه 200 میلی گرم جینسینگ پاناکس رابهمدت چهار هفته مصرف کردند. درپایان مطالعه ، آنها بهبود سلامت روانی ، عملکرد اجتماعی و خلق و خو رانشان دادند.
-
میتواند اختلال نعوظ رابهبود بخشد :
- تحقیقات نشان داده استکه میتواند جایگزین مفیدی برای درمان اختلال نعوظ (ED) درمردان باشد . علاوه بر این ، یک مطالعه نشان داد افرادیکه ازGinseng استفاده میکنند تا 35٪ شانس بیشتری برای زندگی بدون بیماری تا پنج سال پس ازجراحی درمانی و تا 38٪ میزان بقا درمقایسه با افرادیکه ازآن استفاده نمی کنند ، خواهند داشت . بهنظر میرسد عصاره Ginseng میتواند تأثیر واکسیناسیون علیه بیماری هایی مانند آنفولانزا رانیز افزایش دهد .
- ممکن استمزایای بالقوه ای دربرابر سرطان داشته باشد Ginseng ممکناست درکاهش خطر ابتلا بهبرخی سرطان ها مفید باشد. نشان داده شده استکه جینسنوزیدهای موجود دراین گیاه بهکاهش التهاب و محافظت ازآنتی اکسیدان ها کمک میکند . چرخه سلولی فرایندی استکه طی آن سلولها بهطور معمول رشد و تقسیم میشوند. جینسنوزیدها میتوانند با جلوگیری ازتولید و رشد غیرطبیعی سلولها ازاین چرخه سود ببرند (34 منبع معتبر ، منبع 35 مورد اعتماد). بررسی چندین مطالعه بهاین نتیجه رسیدکه افرادیکه ازGinseng استفاده میکنند ممکن است 16 درصد کمتر درمعرض ابتلا بهسرطان باشند .
- ممکن استبا خستگی مبارزه کرده و سطوح انرژی راافزایش دهد نشان داده شده استکه بهمبارزه با خستگی و افزایش انرژی کمک میکند. مطالعات مختلف روی حیوانات برخی ازاجزای موجوددر جینسنگ ، مانند پلی ساکاریدها و الیگوپپتیدها رابا استرس اکسیداتیو کمتر و تولید انرژی بیشتر درسلولها مرتبط کرده استکه میتواندبه مبارزه با خستگی کمک کند. یک مطالعه چهار هفته ای تأثیر 1 یا 2 گرم Ginsengپاناکس یا دارونما رابرای 90 فرد مبتلا بهخستگی مزمن بررسی کرد. افرادیکه Ginseng بهآنها داده شد ، نسبتبه افرادیکه دارونما مصرف میکردند ، خستگی جسمی و روحی کمتری و همچنین کاهش استرس اکسیداتیو راتجربه کردند .میتواند قند خون راکاهش دهد.